duminică, 16 august 2009

Transfagarasanul - The Transfagarasan Road

Transfăgărăşanul sau DN7C este unul din cele mai spectaculoase drumuri din România si leagă regiunea istorică a Transilvaniei de Muntenia. Drumul a fost construit să treacă peste Munţii Făgăraş, cel mai înalt lanţ muntos din munţii României, care face parte din Carpaţii Meridionali.
Soseaua porneşte de lângă Piteşti, din comuna Bascov, ducând la Curtea de Argeş. Dincolo de Curtea de Argeş, la Arefu, începe porţiunea inaugurată la 20 septembrie 1974, care trece merge până la Cârţişoara, Sibiu, şi care urcă până la altitudinea de 2.030 m; drumul în trepte foloseşte serpentine pentru a urca fiind o provocare pentru orice autovehicul; din cauza serpentinelor şi drumului în rampă viteza de rulare este de 40 km/h. Drumul este închis de la sfârşitul lunii octombrie până în luna iunie din cauza zăpezii care-l acoperă.
Soseaua are mai multe tunele şi viaducte decât oricare alt drum din România; în apropiere de cel mai înalt punct al ascensiunii, la Bâlea Lac drumul trece prin cel mai lung tunel din România (aproape 1.000 m).
(sursa: Wikipedia)
(fotografii: Pozaru)


Transfagarasanul or DN7C is one of the most spectacular roads in Romania and link the historic region of Transylvania from Wallachia. The road was built to cross over the Fagaras Mountains, highest mountain range in the mountains of Romania, which is part of the Southern Carpathians.
Highway starts near Pitesti, in the commune Bascov leading to Curtea de Arges. Beyond the Court of Arges, in Arefu begins portion opened in September 20, 1974, passing up to and Cârţişoara, Sibiu, and that goes up to 2030 m altitude, in steps using winding road to climb is a challenge for any vehicle. The road is closed from late October to June due to snow that covers it.
Road has several tunnels and viaducts than any other road in Romania, near the highest point of ascension at Balea Lac through the longest road tunnel in Romania (about 1000 m).
(source: Wikipedia)
(photo: Pozaru)



Pregatindu-ne de urcus


Dor de munte

Spre varf

Cascada Capra

Cabana Capra

Drumul spre Balea Lac

De la Balea Lac privind spre Nord

Cabana Balea si lacul cu acelasi nume

Valea Balei

Privind spre podisul Transilvaniei

Cascada Balea

Privind inapoi cu ... smerenie












4 comentarii:

Dili spunea...

Ooo ce frumos, si vremea superba, mi-ai amintit cand m-am basicat de tot coborand la picior serpentinele alea interminabile dupa ce si asa eram distrusi venind de la Moldoveanu. Ce vremuri.. a propos, o sa pun si eu poze de acolo din we asta, desi n-am echipament si nici ochi de profesionist :D

Pozaru' spunea...

Merci, Dili! Sper ca si voi ati avut vreme buna. Pozele mele sunt de acum exact 1 an, m-am gandit sa-ti fac o surpriza. Astept cu nerabdare pozele tale, nu conteaza echipamentul - trebuie doar sa fie facute cu din suflet. Asta pentru ca nici eu nu sunt ...profesionist

mmeila spunea...

Frumoasa seria de fotografii dintr-o minunata zona a tarii. Sper, ca in viata asta, sa prindem si Transalpina modernizata.

Pozaru' spunea...

Multumesc, Mircea! Urmeaza alte fotografii...surpriza! Cat despre Transalpina pot sa-ti spun ca se munceste din greu, inclusiv in weekend. Fonduri sunt, forta de munca e...asa ca nu vad de ce nu ne-am plimba intr-un an-doi cu masina de la Novaci la Sebes!